מודעות ברמת הדף

דרושים בהייטק ופיננסים

יום שבת, 20 בספטמבר 2014

בחזרה לבית הספר: ההמלצות של משרד הבריאות לתזונה נבונה




לקראת פתיחת שנת הלימודים של תלמידי ישראל המחוייבים בחינוך חובה עאלק חינם, משרד הבריאות הישראלי יצא בהמלצה לתזונה נבונה לקידום בריאות בקרב ילדים ולמען הוריהם. למרות שהדבר היחיד שהורים רבים יכולים לממן זה פרוסה עם שוקולד וגם את זה בקושי, זה מה שטוענים במשרד הבריאות -

לחמנייה עם שוקולד?! לא בבית ספרנו!!! השנה הילדים חוזרים ללימודים עם ארוחות עשר וארוחות צהריים בריאות, טעימות ומאוזנות! כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשמור במחשב שלכם את שלוש הפוסטרים "4 ארוחות בוקר מנצחת", "4 ארוחות צהריים חלביות" ו-"4 ארוחות צהריים בשריות", להדפיס ולתלות על המקרר! אז שיהיה לכם לבריאות... ובתיאבון!

שימו לב להמלצותיהם:


  1. לחמניה מחיטה מלאה עם גבינה צהובה, מלפפון, אפרסק ומים.
  2. פיתה מחיטה מלאה, גבינה צפתית 5%, עגבניה, בננה ומים.
  3. לחם מחיטה מלאה, ביצה קשה, רצועות פלפל, אגס ומים.
  4. לחם מחיטה מלאה, טונה, מלפפון חמוץ, תפוח עץ ומים.





מגרעות:

א. מבחינת הכשרות, דג טונה אינו חלבי או בשרי אלא פרווה ולכן, אין לערבב עם זה או עם זה.
ב. כנ"ל לגבי ביצים.
ג. משרד הבריאות בעצמו אינו ממליץ על צריכת דגים.
ד. כל הארוחות המומלצות על ידי משרד הבריאות מכילות רכיבים מן החי. כדי לייצר אותם, בעלי חיים עברו התעללות בחייהם ובמותם, צריכת מוצרי חלב מזיקה לבריאות האדם, ייצורם מזיק לאיכות הסביבה וכן, הם יקרים מאוד לאזרחי ישראל ולכן, הם אינם מתאימים להורה ולתלמיד בישראל.


משהו טוב:
לפחות הפעם הם לא המליצו לצרוך קולה, מוצרים של תנובה ואף המליצו על צריכת מים, פירות העולים לפחות 9.9 שקלים לקילו וירקות.





  1. לחמניה מחיטה מלאה עם פסטרמה הודו, חצילים בטחינה, חסה, אפרסק ומים.
  2. לחמניה מחיטה מלאה, פסטרמה עוף, טחינה, רצועות מפפון, שזיף ומים.
  3. פיתה מחיטה מלאה, כתף בקר, סלט חומוס, רצועות פלפל, אגס ומים.
  4. לחם מחיטה מלאה, סלט טונה, עגבניה, תפוח עץ ומים.



מגרעות:
א. מבחינת הכשרות, דג טונה אינו חלבי או בשרי אלא פרווה ואין לערבב עם זה או עם זה.
ב.משרד הבריאות בעצמו אינו ממליץ על צריכת דגים.
ג. כל הארוחות המומלצות על ידי משרד הבריאות מכילות רכיבים מן החי. כדי לייצר אותם, בעלי חיים עברו התעללות בחייהם ובמותם, צריכתם מזיקה לבריאות האדם, ייצורם מזיק לאיכות הסביבה וכן, הם יקרים מאוד לאזרחי ישראל ולכן, הם אינם מתאימים להורה ולתלמיד בישראל.



משהו טוב:


    לפחות הפעם הם לא המליצו לצרוך קולה, מוצרים של תנובה ואף המליצו על צריכת מים, פירות העולים לפחות 9.9 שקלים לקילו וירקות.
    1. לחמניה מחיטה מלאה עם טונה, מלפפון חמוץ, עגבניות שרי, שזיף ומים.
    2. פיתה (עדיף מחיטה מלאה) עם חומוס, קולורבי, אגס ומים.
    3. לחם מחיטה מלאה, חביתה, פלפל ירוק, אפרסק ומים.
    4. לחם מחיטה מלאה עם גבינה לבנה וזיתים, חסה, תפוח עץ ומים.




    מגרעות:
    הפעם, רק 50% מהארוחות המומלצות על ידי משרד הבריאות מכילות רכיבים מן החי. כדי לייצר אותם, בעלי חיים עברו התעללות בחייהם ובמותם, צריכתם מזיקה לבריאות האדם, ייצורם מזיק לאיכות הסביבה וכן, הם יקרים מאוד לאזרחי ישראל ולכן, הם אינם מתאימים להורה ולתלמיד בישראל.


    • משהו טוב:
    50% מההמלצות הנן ארוחות טבעוניות לחלוטין - אפשרי. בנוסף, לפחות הפעם הם לא המליצו לצרוך קולה, מוצרים של תנובה ואף המליצו על צריכת מים, פירות העולים לפחות 9.9 שקלים לקילו וירקות.




    5 סיבות למה לא לצרוך בשר ומה התחליפים?
    1. בשר בקר , עוף ודגים - מעלה את החומציות בדם, שהיא סביבה אופטימלית לסרטן וגם גורמת לבריחת סידן. הסיכוי שלכם לחלות בסרטן הוא כ-  60%  ואצל טבעונים רק 5% . 
    2. בשר (גם פרוסות ללא שומן) הוא עתיר בשומן רווי  וכוסלסטרול - 95% מהאוכלוסייה יחלו בטרשת עורקים, שהיא גורם מס' 1 למחלות לב. 40 ממקרי המוות הם מהתקף לב (מגיל >40+) אצל טבעונים 3 % בלבד
    3. בשר עוף ודגים מפוצצים בהורמונים, כימיקלים, ומלח, שנמצאים במזון של הפרות הכולל גם צואת בעלי חיים .
    4. תעשייה מאד לא מוסרית - אין דבר כזה שחיטה הומאנית, הפרות גדלות כמכלאות מלוכלכות וצפופות, כורתים להן את הקרנים ללא הרדמה, מפרידים מהם את העגלים התינוקות, בזמן השחיטה (הכשרה) הם מדממים למות דקות ארוכות , בזמן המות יש התפוצצות של הורומני מוות לתוך הגוף והבשר שאתם מכניסים לגוף ולתודעה. 
    5.משק החי מזהם את האויר יותר מכל המכוניות בעולם! וזה בנוסף לזיהום מי תהום ופגעים נוספים.
    למחקרים על הנזקים הבריאותיים

    התחליפים:
    1. קטניות - בעלות ערך תזונתי גבוה כולל חלבון, ברזל, סידן, סיבים, תורם לתחושת שובע לאורך זמן, מוריד כולסטרול וסוכר.
  • חומוס, פול, שעועית מכל הסוגים - שחורה, אדומה, לבנה, אזוקי ועוד, עדשים- כתומות, שחורות, ירוקות, מאש, פולי סויה (אדממה)
  • איך להגיש? מבושלות עם רוטב, נזיד, מרק, בסלט, מחית - כמו חומוס או ממרח שעועית.
  • אפשר לבשל/לטחון ולהכין קציצות המבורגר טבעוני למשל מעדשים כתומות, המבורגר למשל מעדשים, וכן כמילוי לכיסוני בצק בורקס וכד'. 

  • 2. טופו (עשוי מסויה) - עשיר בברזל, חלבון, סידן, ואומגה 3 
  • קונים כגוש, חותכים לקוביות או פרוסות דקות או עבות ומקפיצים עם ירקות ו/או נודלס, תחליף לרצועות עוף או בשר, תבשילים סיניים ועוד.
  • אפשר להשרות קודם במרינדה, כי לחומר הגלם אין הרבה טעם שזה גם יתרון.
  • 3. סייטן (עשוי מחלבון חיטה) 
  • להכין בדומה לטופו . מתאים מאד לשווארמה עם אותם תבלינים וכן מחליף דגים בתבשילי חריימה או צרוב על מחבת במקום טונה.
  •  מתכונים בשפע באינטרנט
  •  4. פתיתי סויה (או פתיתי שפע) מחליפים בשר טחון מתאימים לקציצות וממולאים 
  • קונים יבש בחנות טבע, משרים במים לפי ההוראות, סוחטים ועושים קציצות (כדאי לערבב את התערובת עם בצל קצוץ, גזר/קישוא מגורדים לפי הטעם ותבלינים טובים).
  • מתאים מאד גם לרוטב בולנז לפסטה, כתוספת לתבשיל ירקות, מילוי לכיסוני בצק ועוד.
  • שימו לב שיש  2 גדלים: הקטן שבבים תחליף לבשר טחון, השני בגודל של 1.5 ס"מ ומתאים יותר להקפצה במקום רצועות עוף/בשר. 

  • לקבלת חוברת המתכונים הרשמו לניוזלטר או פנו אלינו. מתכון לחרימה טבעוני של אורי שביט

    לסיכום, עובדי משרד הבריאות היקרים - להבא, כשאתם באים להמליץ לאוכלוסייה האזרחית ממקום של בעלי ידע לכאורה ובעלי סמכות, אנא ממכם, תבססו את ההמלצות על מחקרים מתאימים ותתאימו אותם לצורכי האוכלוסייה ולמען בריאותם ולמען חינוך ילדינו לתזונה נכנה. אנא, תעודדו צריכת פירות וירקות ולא מוצרים מן החי, כולל, בשר, חלב וביצים.
    אני עוד אחזור כדי לתת המלצות נוספות על אורח חיים טבעוני ולבקר את מי שחושב שזה בסדר ומוסרי להתעלל בבעלי חיים.




    אין תגובות:

    הוסף רשומת תגובה